Газрын хөрсөнд боомын нян хэдэн арван жилээр хадгалагддаг тул
- Малчид, тариаланчид, газар шорооны ажил эрхлэгчид арьсыг шалбалах, гэмтээхээс болгоомжлох
- Үхсэн малын мах, арьс, ширийг ашиглахгүй байх, ил задгай хаяхгүй шатааж устгах
- Мал үхсэн тохиолдолд мал эмнэлгийн байгууллагад хандаж үхсэн шалтгааныг тогтоолгох
- Мал сүргийн дотор боом өвчний сэжиг илэрвэл сүргээс нь яаралтай тусгаарлаж мал эмнэлэгт хандах
- Үхсэн, өвчилсөн мал амьтантай зайлшгүй шаардлагаар харьцах үедээ хамгаалах хувцас өмсөх
- Боомын голомттой нутгийн хүн ам, малыг боомын эсрэг дархлаажуулалтад хамруулах
- Мал, малын гаралтай түүхий мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг сайтар боловсруулж хэрэглэх